Waarom is het belangrijk om een huisstijl te hebben als bedrijf?

Waarom is het belangrijk om een huisstijl te hebben als bedrijf?

Ieder bedrijf is in het bezit van een huisstijl. Ik hoor je denken, wat is een huisstijl? Een huisstijl is de manier waarop een bedrijf zichzelf wil openstellen naar de buitenwereld toe. De gebruikelijke elementen zijn het logo, visitekaartje, brief, factuur, POS-materiaal,…  In deze blog nemen we de 5 belangrijkste voordelen onder de loep. 

 

  • IDENTITEIT

Een huisstijl geeft identiteit aan een bedrijf. Het geeft met andere woorden ‘cachette’.  Het is de persoonlijkheid van het bedrijf. Het ‘aanspreekpunt’ van de huisstijl is toch wel het logo, deze gaat overal terug in voorkomen. Het wordt een link met de producten/diensten die je aanbiedt.

  • HERKENBAARHEID

Als bedrijf is het belangrijk om herkend te worden. Het doel is om aan de hand van elementen van de huisstijl dat de mensen direct een link kunnen leggen met het betreffende bedrijf.

  • PROFESSIONEEL

Om professionalisme voor te stellen kan een huisstijl ook een handig element zijn. Het schept één  geheel en een een unieke uitstraling. Het eerste aanspreekpunt is het logo, deze moet in één zelfde lijn liggen met de gehele huisstijl.

  • VERTROUWEN & GELOOFWAARDIGHEID

Een huisstijl, een lijkt vertrouwt bij de mensen. Ze stellen meestal geen vragen bij een huisstijl, maar het wordt er beter door herkend. De vertrouwensband tussen bedrijf en (potentiële) klant wordt zo versterkt. De geloofwaardigheid van product/dienst staat daarbij ook hoog in het vaandel.

  • MAKKELIJKERE COMMUNICATIE

Communicatie is belangrijke tool als bedrijf zijnde. De huisstijl kan daarbij helpen! Aan de hand van design, kleuren,.. kan je linken leggen waarover het gaat. Dit brengt interactie met zich mee en gaat de bezoeker stimuleren om jouw product te promoten en te kopen/verkopen (mond-tot-mond reclame).

Ben jij niet ‘thuis’ met betrekking op de huisstijl? Of heb je vragen hierover? KEMP Graphics kan je hierbij zeker verder helpen Neem contact op via de website of social media kanalen. Samen zorgen we voor unieke en creatieve oplossingen.

Ontdek Meer tips

Recente blogposts

Deel uw verhaal met ons

kemp wit

Adres De Kempen

Email info@kempgraphics.be

Telefoon +32 498 48 00 45 

 

Het Marketingbureau uit de Kempen

Marketingbureau uit de Kempen met een no-nonsense aanpak op maat van ieder bedrijf. Samen streven we naar unieke oplossingen. 

©2020 Design by KEMP GRAPHICS